XV. Országos Csónakos Pergető Bajnokság


Mint ’horgászfeleség’ tulajdonképpen vakon bólintottam rá Balázs idei éves tervére, hogy benevezzen az Országos Csónakos Pergető Bajnokságra. Csak annyit tudtam, hogy hát lesz néhány forduló, amikor a gyereknevelés összes öröme és nyűgje nálam koncentrálódik – és pont. Hogy mi fán is terem ez az egész, annak csak most néztem utána.A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) oldalán nem kevés versenykiírás található, tekerni kell az egeret vadul, hogy eljussak oda, amit keresek.

LIV. Felnőtt Egyéni OB

LIV. Női OB

LIV. Utánpótlás OB

Veterán Horgász OB

Mozgás- és Látássérült OB

LIV. Horgász OHCSB

XXV. Klubcsapatok OB

VII. Feeder OB

II. Klubcsapatok Feeder OB

II. Method Feeder OB

XV. Csónakos Pergető OB

Parti Pergető OB

IX. Pontyfogó OB

XI. Műlegyező OB

Ezek finomszerelékes kategóriában. (Van más kategória is?)

A verseny öt fordulóból áll. Helyszínek:

  1. forduló: 2017. május 14. Markazi víztározó,
  2. forduló: 2017. július 9. (esőnap 23.) Kalocsa, Duna folyam
  3. forduló: 2017. szeptember 17. Velencei tó
  4. forduló: 2017. október 08. Pécsi-tó
  5. forduló: 2017. október 29. Tisza-tó

Valamennyi helyszínen bérelhetők csónakok, de csónakokról a versenyzőknek kell gondoskodniuk! A versenyen párosok indulhatnak. Kizárólag csónakból szabad horgászni az érvényes versenyszabályzat szerint. Az értékelés a fogott halak hosszának összesítése alapján, centiméterben történik. Elektromos csónakmotorok használata megengedett. Az országos bajnokságon az vehet részt, aki mind az öt fordulóban indul.

Eddig a kiírás. Ebből számomra az utolsó mondat adja a legtöbb információt: innen már nincs visszaút. =) Nem nyavalygásképpen írom, csak a helyzet súlya miatt: zéró egyéb segítség híján az ember lánya már kétszer meggondolja, milyen programot vállal be, amikor egy gyermek összes idegi és lelki lengéscsillapítója egyedüli személyzetként én vagyok.

Viszont saját példámon tudom jól, hogy amire már évek óta vágyakozunk, annak nem szabad sokáig megállj!-t parancsolni, mert visszaüt. Balázs pedig már pontosan ennyi ideje kacérkodik a gondolattal, hogy elindul végre ezen az OB-n, úgyhogy hajrá!

Reklámok