Ponty jó!


Kicsit be voltam már zsongva egy jó pecára. Sajnos a sok eső miatt a környékbeli patakok, és még a Dráva is folyamatosan árad, így igen nehéz halat fogni, a folyton kakaó színű vízben, legfőképp domikat. Ráadásul tavasz óta nem pontyoztam, sőt, szerintem tavaly vettem elő a feeder cuccomat utoljára. Így adott volt, hogy pontyozás lesz ma, méghozzá feeder bottal.

DP péntek éjszakára ment el a gyerkőccel egy picit pecázni. Egyedül nem volt hangulatom menni, így Norbit hívtam egy Pécs melletti tóra feederrel üldözni a pontyokat. Fél 6-kor bepattantunk a kocsiba és tűz. Valahogy reggel 7 körül el is kezdtük a pecát. Pont akkor, amikor a szél elkezdett úgy igazán fújni, én meg persze vagányan, rövid naci-póló kombóban szambáztam le. Nem is vagyok normális. 😛

Nem beszéltünk össze, de közel azonos etetőanyagot raktuk el (ugyanaz a márka, és fajta, csak más-más kiegészítőkkel lettek megspékelve).  A nagy szél miatt nem is dobáltunk messzire, mert szinte lehetetlen volt a pontos peca. Pontosan az etetést meghorgászni. Az első 1-2 óra adott halat, de nagyon gyengén, aztán beindult. Elején 2 bottal pecáztunk, egy rövid 15-20 m-es távon, a másik ~50 m-en, de a második feleslegesnek bizonyult (a távolabbi). A rövid távról elkezdtük húzni a halat, de nem is akármilyen ütemben. Délben már mindketten megfogtuk a 10-10 pontyunkat, és Norbi a ráadás amurját is. Én kárászozásra készültem a rövid távon. Könnyű kis feeder kosár, ~90 cm-es 16-os előke, 14-es horog, csonti és egy light feeder. Norbi csak pontyban reménykedett, és nem hiába. Bordás kosár, rövid előke, fűzött csali. Szóval a távolság szinte ugyanaz volt. De két különböző végszerelékkel pecázunk. És a végeredmény Délután 2-re:
Norbi: 15 ponty és 1 amur.
Én: 15 ponty és pár kárász és bodorka.

Hab a tortán, hogy már Norbi összepakolt, és én is pakolásban voltam, amikor beköszöntött a 15. pontyom. Idei legnagyobb halam, egy 8,20-as tükrös. 😛 Ettől rosszabb pecája senkinek se legyen az elkövetkezendőkben! 😉 (Míg megszólnátok, hogy minek számolni, ki mennyit fogott adott idő alatt, elárulom, hogy versenyre készülünk mindketten. Reméljük fele ilyen jól fog sikerülni a verseny mindkettőnknek! )

2 hozzászólás a(z) “Ponty jó!” bejegyzéshez

Hozzászólások lezárva.